"Fordítsuk figyelmünket az emberre. Az ő sorsa legyen a fő szempont mindig, minden technikai törekvésben.” - Albert Einstein

2014. július 24., csütörtök

Pont Ott Party

Elérkezett a várva várt nap. Nagy tömeg gyűlt össze a Dr. Koltai Jenő Sportcentrumban. Ahogy leszálltunk a villamosról, már láttuk a befelé áramló fiatalokat. Meglepő, ugyanakkor valamilyen szinten várható volt a táskavizsgálat és az üvegek/folyadékok kidobatása. Nem vihettünk be még egy fél liter vizet sem.
A bejáratnál a kezünkbe nyomtak egy térképet, pár prospektust és egy pecsétgyűjtő lapot. 8 pecsétet kellett összegyűjteni különböző állomásoknál, s ha ez meg volt, akkor bedobhattad egy ládába. A pontok után pedig sorsoltak különböző nyereményeket. Ami nekem igazán tetszett, azok az állomásoknál kapott matricák voltak (igazából kis tetkók). Kisebb fesztivál hangulat kerekedett a műfüvön ülő emberektől és a színpadon játszó zenekaroktól.Aztán 8 óra előtt pár perccel ez a tömeg állva nyomorgott, hogy minél közelebb állhasson a kivetítőhöz. Hatalmas élmény volt beszámolni és látni, ahogy megnyomják a gombot. Elkezdtek gördülni a ponthatárok szépen lassan. Ami nagyon nem volt jó a dologban, hogy az első 10 felvettett kiszólították... pusztán azért nem tetszett mert mind corvinusosak voltak, hiszen a ponthatárok abc-sorrendben jelentek meg. Esélyünk sem volt a mikrofonba ordítva örülni, mivel az S betűre még várhattunk egy pár percet.

Összességében nagyon jó érzés volt ott kint lenni együtt azokkal, akik szintén szeptembertől kezdik meg az egyetemet. Meghallgattunk egy Felvi Fórum-ot is, ami a tanulási szokások változásáról, a stresszről és egyebekről szóltak. Tanulságos beszélgetés volt, ugyanakkor ezt értékelni szerintem majd csak ősztől fogjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése