"Fordítsuk figyelmünket az emberre. Az ő sorsa legyen a fő szempont mindig, minden technikai törekvésben.” - Albert Einstein

A szakról

A gyógyszerésztudományi szakon történő képzés osztatlan, 10 félévből áll (beleértve egy féléves szakmai gyakorlatot is). Összegyűjtendő kreditek száma: 300.
A végzett gyógyszerészek diplomájuk átvételével doktori címet kapnak (dr.pharm). Lehetőségük van tanulmányaik folytatására PhD képzés során, ahol a kutatómunka és a tanulás egyesül.

" A hallgatók az oktatás során megismerkednek a terápiában és a diagnosztikában használatos gyógyszerek és anyagok tulajdonságaival, az élő szervezetre gyakorolt hatásukkal, kölcsönhatásaikkal és alkalmazásuk kockázataival; a leggyakoribb betegségek főbb tüneteivel, gyógyszerterápiás lehetőségeivel és az alkalmazható gyógyszerek adagolásával. Elsajátítják a gyógyszerellátás vonatkozó jogszabályait és intézményrendszerét; a kis-, közép- és nagyüzemi gyógyszerkészítés elméleti alapjait és gyakorlatát, a gyógyszer-ellenőrzési módszerek elméleti és gyakorlati alapjait, az analitikai, a biológiai és a mikrobiológiai gyógyszer-ellenőrzési módszerek elméletét és gyakorlatát. Megtanulják a gyógyszerek törzskönyvezési eljárását, a terápiában és a diagnosztikában használatos gyógyszerek és anyagok tulajdonságait, az élő szervezetre gyakorolt hatásukat, kölcsönhatásaikat és alkalmazásuk kockázatait. 
 A gyógyszerész végzettségű szakemberek elhelyezkedési esélyei igen jók: találhatnak munkát a termékforgalmazás és -gyártás, az oktatás, kutatás-fejlesztés, valamint a minőségellenőrzés és a termékismertetés területén egyaránt." - Felvi.hu 

Képzést indító intézmények:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése