"Fordítsuk figyelmünket az emberre. Az ő sorsa legyen a fő szempont mindig, minden technikai törekvésben.” - Albert Einstein

2014. szeptember 4., csütörtök

Beiratkozás

Kedves instruktoraink 8:40-kor vártak ránk az aluljáróban, hogy elkalauzolhassanak minket a csodálatos Hőgyes Tömbbe. Itt vette kezdetét a közel 5 órán át tartó szenvedés. Kb. 150-en bezsúfolódtunk az előadóba, ahol csak két ablak volt nyitva. A hosszú mégis fontos és tartalmas ismertető után két körben rendeztük iratainkat, írtuk alá a különböző nyilatkozatokat. Köztük aláírtuk a gyógyszerészhallgatók esküjét is.
 Számomra elég felemelő érzés volt ezt végigolvasni, majd a nevem odabiggyeszteni a végére. Innentől kezdve felelősséggel tartozom mind azért amit tudok, s amely tudást majd elsajátítok. Azt hiszem a felelősségtudat a mai nap során jelentkezett csak igazán. Mivel szülők nélkül lakom, magamnak kell gondoskodnom a reggelimről, a bérletemről, arról, hogy legyen kenyér vacsorára… egyszóval már senki sem segít akkor sem, ha késésben vagyok. (Holnap korábban kell felkelnem!)
A hosszú beiratkozást követve –ahol életünkben először találkoztunk az indexünkkel :D – pár instruktor tovább kalauzolt bennünket a városban. Megmutattak egy-két épületet, ahol majd óránk lesz és az azokhoz vezető rövidebb utat is elmagyarázták. Akinek gondja támadt volna a Neptunnal, annak szívesen segítettek a diákcentrumban. Tényleg mindenki azért volt ma, hogy nekünk segítsen és, hogy gördülékenyen indulhasson az első évünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése